Saturday, July 21, 2012

All You Need Is A Fresh Idea


"It's quite extraordinary, and I keep saying it, but I can't really believe it. However I am beginning to realise that this is probably not a dream!"
Як заробити багато грошей? Отак щоб зразу зірвати великий куш, не працюючи десятки років, не втрачаючи найкращих років свого життя тупо на роботу. А в 60 тих мільйонів і не витратиш вже.
Потрібна ідея. Якась унікальна і навіть трохи ненормальна ідея. Щось таке, що могло б вразити людей і змусити їх витрачати гроші. Розкажу про одну історію, яка мене реально зачепила. І одночасно ще раз допомогла мені переконатись, що нічого неможливого немає.
В 2005 одному англійському хлопцю, який якраз закінчив школу і хотів з підзаробити перед університетом, так от - йому прийшла ідея...продавати пікселі. Просто зробити сайт, на якому можна продати мільйон маленьких шматочків за мільйон звичайних доларів. Я впевнена, що з самого початку він навіть повірити не міг, що його план спрацює. Та ніхто б не повірив. Сторінка була запущена в п'ятницю, 26 серпня 2005 року. До речі, звати його Alex Tew.
За декілька тижнів чувак заробив близько 50 тисяч доларів. Так нічого, правда?
Суть в тому, що на сьогодні всі пікселі продані. Тобто...Тобто це означає, що перший мільйон в нього в кишені:) До того ж, останні унікальні пікселі продавалися з аукціону на www.ebay.com, так що сума, швидше за все, трохи перевалила за позначку 1 000 000.  Pretty amazing, ha?
З цієї історії (зверніть увагу - не видуманої, а абсолютно реальної), можна зробити трохи висновків. По-перше - ідеї рулять в цьому світі. При чому, найбільше рулять божевіьні і на перший погляд ненормальні ідеї. Ну, якби хтось з моїх друзів сказав, що збирається заробити мільйон, продаючи пікселі, я б точно подумала...нічого доброго не подумала б:)
По-друге. Вибираючи між всіма варіантами, чим можна зайнятися в житті, я б вибрала не щось найпопулярніше, а щось найобмеженіше. На 2 курсі я вчила макроекономіку і добре пам'ятаю всі розмови про те, на чому побудована наша економіка. Ринок. І безпосередньо - заробляння грошей. Це обмеженість ресурсів. Навіть найнепотрібніша річ в світі, якщо її стає зовсім мало - може принести нормальні прибутки. І останнє - то реклама. І бренд. Хто-небудь коли-небудь нюхав Channel #5? Та вона смердить нереально просто, але це не просто смердюча вода в гарному флаконі - це всесвітньо відоме ім'я, і знаходяться тисячі людей (чи навіть мільйони), які купують не річ, а бренд. Я частково одна з них. І ви, мабуть, теж:)
А ще там є блог (in English), мені він здався дуже цікавим. Той хлопчик з дня в день, як тільки запустив сайт - писав про свої успіхи. Мені було дуже цікаво прочитати скількись-там постів і реально пройтись за півроку від студента до мільйоера, про якого говорить добра п'ята частина світу:)
п.с. Треба шукати ідею. Якщо в когось є думки на цей рахунок - пишіть, подумаєм разом:)
п.п.с. А після того як ми придумаєм шось цікаве і втілимо це Щось в життя, можна поїхати наприклад на Мальдіви. Club Med Kani. Не найгірше місце, де можна відсвятувати. Це я точно знаю :)

3 comments:

  1. Цікава стаття.. І ідея з мальдівами також хороша;) Насправді таких випадків багато..

    ReplyDelete
  2. Багато є талановитих людей (і не дуже) з хорошими, дуже креативними або ж дурнуватими ідеями, але основна проблема - це їх реалізація. В першу чергу людина повинна сама щиро вірити в цю ідею, її успіх і намагатись інших заразити нею. І от тоді виникає велика проблема. Людина може бути геніальною, мати неймовірні ідеї, але без вмінь продати її вона приречена на провал (наприклад, якщо потрібні кошти на втілення ідеї і потрібно звертатись до інвесторів; потрібно переконати інших придбати її, як у випадку з пікселями - тут потрібно мати неймовірний талант переконати людей заплатити гроші, нехай і не суттєві, за одну віртуальну крапочку...).
    Тому, на мою думку, крім самої ідеї потрібно ще й вміти вдало її продати.

    ReplyDelete
  3. Ти правий) На цю тему є книжка "Богатый папа, бедный папа" Роберта Кійосакі. Якраз зараз читаю зараз)

    ReplyDelete